Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Ο Εθνικός μυστικισμός του Corneliu Codreanu.









Ακριβώς όπως ο στόχος του χριστιανικού μυστικισμού είναι η έκσταση και η επαφή του ατόμου με το θεό μέσω ενός άλματος από την ανθρώπινη προς τη θεία φύση, έτσι και ο εθνικός μυστικισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επαφή του ατόμου και του λαού με την ψυχή της φυλής του μέσω του
άλματος που αυτές οι δυνάμεις κάνουν τον κόσμο των προσωπικών και υλικών ασχολιών στον εξωτερικό κόσμο της φυλής. Όχι μέσω όμως του μυαλού, αφού αυτό μπορεί να το επιτύχει ο καθένας, αλλά διαβιώνοντας με την ψυχή του.




(Από το βιβλίο του "For My Legionaries: The Iron Guard", Free Thought Books)



7 σχόλια:

  1. Γηγενής Μακεδών εξ Εδέσσης (makedonec od voden)8 Μαρτίου 2019 στις 12:45 μ.μ.

    Τι διαολο φυλετιστής ειναι καποιος που προτιμαει περισσοτερο τους αρμενοειδεις λαζοποντιους,τους θεωρει Μακεδονες, κι εμας τους πραγματικους Μακεδονες, τους ντοπιους και καταλευκους, μας βριζει και μας θεωρει "γυφτοσκοπιανους"; θελουμε μια μακεδονια ποντιακη ή μια μακεδονια μακεδονικη; Μεσανατολιτικη Μακεδονια σκουροχρωμων αρμενοειδων μικρασιατοποντιων ή Αρία Μακεδονία λευκών διναρομεσογειακών, αλπικων και νορδικών ντοπιων Μακεδονων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γνωστος εκδοτης του χωρου που ειναι φανατικα υπερ της ορθοδοξιας και βριζει το δωδεκαθεισμο ως πρακτορες, βαζει μια δωδεκαθειστρεια ιερεια του Ρασια να του μεταφραζει ολα τα βιβλια που εκδοτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ασχολειστε. Καποτε παγανιστης θουλικος, μετα αντιχρυσαυγιτης πετροπουλικος αυτονομος, τωρα σταυροφορος χριστιανος χρυσαυγιτης, αυριο λαϊκοδεξιος (για εκει το παει).

      Διαγραφή
  3. Εχει σωσει κανεις το βιντεο του υπερβορειου ιδεαλιστη για τον εθνικοσοσιαλισμο και το χριστιανισμο; παρακαλω να το ανεβασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απόσπασμα από ομιλία του Κοντρεάνου:

    https://www.bitchute.com/video/hX8gek5fwzRA

    ΑπάντησηΔιαγραφή