Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σκοπός της Αριστερής Ατραπού.

Το παραδοσιακό μονοπάτι της μαγικής Τέχνης είναι η Δεξιά Ατραπός η οποία στοχεύει στην αποκατάσταση της πρωταρχικής σχέσης μεταξύ ανθρώπου και θεϊκής ουσίας. Προσευχές, τελετές και ενάρετος τρόπος ζωής σύμφωνα με τους νόμους του (οιουδήποτε) Θεού, θεωρούνται ως μονοπάτια επιστροφής στο χρόνο, πριν την Πτώση.
Υπάρχει, παρόλα αυτά, κι ένα άλλο μονοπάτι: η Αριστερή Ατραπός η οποία βαθαίνει και ολοκληρώνει την Πτώση. Εκείνος που εξασκεί την Σκοτεινή Τέχνη συνεχίζει την Πτώση από τον Θεό προκειμένου να επιτύχει ατομική θειότητα.
Ο λόγος πίσω από την Πτώση περιγράφεται συχνά ως ύβρις και αυτή η ύβρις είναι η αναζήτηση του ανθρώπου για Γνώση και δυνάμεις οι οποίες δεν προορίζονταν για αυτόν. Ο Σκοτεινός Νόμος υπόσχεται να οδηγήσει τον Μύστη
στην ατομική θειότητα μέσω Δρακόντιας πειθαρχίας. Έτσι, η Αριστερή Ατραπός οδηγεί σε μια δεύτερη γέννηση, μια πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου ως θεός.
Με άλλα λόγια, ο εξασκών την Σκοτεινή Τέχνη, αντί να επανορθώνει την ζημία της Πτώσεως, δοξάζει την Πτώση και επιτρέπει στην καταστροφή να ολοκληρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο καταστρέφει το παλαιό και επιτρέπει σε κάτι νέο να υψωθεί στη θέση του.





(Από το βιβλίο του Thomas Karlsson, "Qabalah, Qliphoth and Goetic Magic".)

4 σχόλια:

  1. Χαίρετε,θα ήθελα να ρωτήσω,λογικά ο Ιουδαιοχριστιανισμός εχει δημιουργηθεί βαση παλαιοτερων θρησκειων και ως Έλληνες συγκρίνοντας με την Πατρώα δικη μας,βλέπουμε οτι ο Προμηθέας ως αντίστοιχος Εωσφόρος αντι πτώσης τιμωρείτε για το δώσιμο της φωτιάς-διάνοιας-γνωσης στον ανθρωπο με το γνωστο μαρτύριο-αετου και ο ανθρωπος αντι για πτωση ως αντισταθμιστικο κακο λαμβάνει τη γυναίκα-Πανδώρα.Απορίπτουμαι δηλαδη όλους τους Ολύμπιους και Δεχόμεθα μόνο τους Τιτάνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς διάολο ρε φίλε (ανώνυμε 18 Μαΐου) έφτασες στο τελευταίο συμπέρασμα μόνο εσύ πρέπει να κατάλαβες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Δίας βάση των άνωθεν που προέρχονται απο την αρχαία ελληνικη γραματεία φέρετε ως Γιαχβέ,οι Ολύμπιοι είναι τέκνα του και λογικά με το μέρος του,εξου το συμπέρασμα,αν και βλέπουμε οτι ο Απόλλων οταν ο Διας κεραύνωσε τον υιο του Ασκληπιό πάλι για να μην λάβει ο άνθρωπος δύναμη-αθανασια εξοργισθει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγκρινε και την Βαβυλωνιακη μαχη Μαρντουκ-Τιαματ,Διας-Τυφωνας,Οσιρις-Σεθ,υπάρχει δίπολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή