Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Χαγκακούρε και Έρωτας.

Το Χαγκακούρε δίδει κατευθύνσεις για καθετί που ενδέχεται να συναντήσει ο Πολεμιστής (Μπούσι) στην ζωή του. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μείνει εκτός της διδασκαλίας και ο Έρωτας. Το Χαγκακούρε πραγματεύεται τον ρομαντικό, τον "κρυφό έρωτα", θεωρώντας με απόλυτη βεβαιότητα ότι μόλις ο έρωτας εκμυστηρευθεί, συρρικνώνεται σε μέγεθος. Ο αληθινός έρωτας κορυφώνεται στην υψηλότερη και ευγενικότερή του μορφή του όταν κάποιος παίρνει το μυστικό του στον τάφο, σε αντίθεση με την πρακτική της Δύσης, όπου η ενέργεια που γεννιέται από τον έρωτα, ποτέ δεν επιτρέπεται να συσσωρευθεί στα εσώψυχά μας, αλλά ακτινοβολείται προς τα έξω.
Αυτός ο Αληθινός Έρωτας αντικατοπτρίζεται στο περιεχόμενο ενός
ποιήματος με τίτλο "Σταλμένο σε κάποιον εραστή όταν βραδύνουν κάποια άνθη":


                              Μόνο στα λίγα αργοπορημένα λουλούδια
                              Κρυμμένα ακόμη ανάμεσα στα φύλλα,
                             Φαίνεται πως νοιώθω 
                             Την παρουσία της,
                             Αυτής που κρυφά αγαπώ.




8 σχόλια:

  1. Το κείμενο εμπεριέχει κομμάτια από άρθρο του Χρίστου Γούδη, "Χαγκακούρε, η ηθική του Θανάτου", περιοδικό Patria, τεύχος 19, Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη διαφορά μεταξύ εξευτελισμού και αξιοπρέπειας είναι να εκλιπαρείς για διάλογο ή να μην επαναλαμβάνεσαι όταν ο άλλος δεν σου δίνει σημασία. Προφανώς οι αναγνώστες του μπλογκ έχουν "εξαντλήσει" το θέμα και δεν επιθυμούν διάλογο με κάποιον που θεωρεί ότι ο Μωϋσής εκπροσωπούσε την "αλήθεια" και οι Αιγύπτιοι "την πλάνη". Κλασσική περίπτωση ιουδαιοχριστιανόπληκτου ο "Έλλην (σημ : ; ) Κωνσταντινουπολίτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η περίπτωσή σου χρήζει εξομολογήσεως, μεταλήψεως, χάριτος. Απέναντι σε ποιον αμύνεσαι ; Ποιος ασχολήθηκε μαζί σου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαζί μου κάνεις, με την ταυτότητά μου, την πολιτιστική μου κληρονομιά και την θρησκεία μου, οι οπαδοί του μέλανος Ηλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε γαμήσου και βάλε τα Τούρκικα/Οθωμανικα σημαιάκια και δικέφαλα πετεινά στον κώλο σου. Δεν είμεθα εθνικιστές και Κων/πολίτες εδώ. ΝΑΖΙ είμαστε, γκεγκε; Τον πούλο. Και επειδή σε ένα σχόλιο είπες και τον συντάκτη, φίλο σου, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ "ΦΙΛΕ".

      Διαγραφή
    2. Αυτός είναι και ο λόγος, αγαπητέ, που θα είστε για πάντα μία άκρως ισχνή μειοψηφία παντού. Ο Θεός δεν άφησε το 1945 να κερδίσετε, δεν άφησε να πεθάνει η Ορθοδοξία, όπως και θα γινόταν με το "damnatio memoriae" του Ρωσικού Βυζαντινογεννούς Πολιτισμού στο Neuordnung. Είναι αστείο να βλέπει κανείς νεο-ναζί σαν εσάς, τους χειρίστους εκρποσώπους του Ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως μαζί με τους σοσιαλκιναιδοκράτες. Ακόμη να καταλάβετε ότι κερδίζει ο Φιλελευθερισμός με την εικόνα σας;

      Διαγραφή
  5. "Σαν" προβοκατόρικο μου φαίνεται το υβριστικό σχόλιο του "Ανώνυμος 16 Μαΐου 2016-9.09 μ.μ.". Και βρήκε και έμμεση οδό για να βρίσει τον συντάκτη. Ολοφάνερη η αποκαθήλωση της ορθοδοξοπατριωτικής "ευγένειας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή