Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ο Alain de Benoist για τον αντικομμουνισμό.








Δεν είμεθα πρωταρχικώς αντικομμουνιστές. Ο αντικομμουνισμός μας είναι δευτερογενής. Απορρέει φυσιολογικώς και λογικώς, από τον αντί-εξισωτισμό μας. Υπάρχουν τρία μεγάλα ρεύματα μεταξύ εκείνων, τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, καταγγέλουν τον εξισωτισμό: 
1) Αυτά που αντιτίθενται στον κομμουνισμό. 
2) Αυτά που αντιτίθενται στον φιλελευθερισμό ως γεννήσαντα τον προηγούμενο και 
3) Αυτά που αντιτίθενται το ίδιο και στον ιουδαιοχριστιανισμό, ως θεμελιωτή του κοινού υποστρώματος, από όπου προέρχονται με κοσμική πλέον μορφή, οι άλλοι δύο. 
Ανήκομεν βεβαίως εις την τρίτη κατηγορία: αυτήν των συνεπών αντι-εξισωτιστών! Όταν συγκρίνωμε
τον φιλελευθερισμό με τον κομμουνισμό, δεν το κάνομε ποτέ για να τους αντιπαραθέσωμε τον ένα σε σχέση με τον άλλο, αλλά για να τους υποβάλλωμε και τον ένα και τον άλλο στην αντι-εξισωτική κριτική.
Επικρίνομε με άλλα λόγια, τον φιλελευθερισμό και τον κομμουνισμό, καθ΄όσον αντιπροσωπεύουν και οι δύο "στάδια" του ισοπεδωτικού κηρύγματος. Πράγμα που σημαίνει πως ο αντικομμουνισμός μας δεν έχει τίποτα κοινό με την άποψη εκείνων, που επικρίνουν τον θεσπισμένο κομμουνισμό, εν ονόματι ενός άλλου ισοπεδωτισμού ή εν ονόματι ενός ακόμη περισσότερου ισοπεδωτικού αιτήματος.




(Απ'ο το βιβλίο του "Ο προσδιορισμός του κυριώτερου εχθρού" εκδ, Ελεύθερη Σκέψις.)




8 σχόλια:

  1. Ο εξισωτισμός εμφανίζεται περισσότερο στην Τροτσκυστική πτέρυγα του Κομμουνισμού.

    Οι Λενινιστές πιστεύουν περισσότερο σε μία υλιστική και άθεη "αριστοκρατία της εργατικής τάξεως" παρά στον εξισωτισμό. Άλλωστε με την καταστροφή της αστικής τάξεως και την υποταγή της αγροτιάς στο Προλεταριάτο των πόλεων, κάθε έννοια εξισωτισμού στην Λενινική κοινωνία καταστρἐφεται.

    Βέβαια, βάσει της Αριστοκρατικής Σκέψεως, η υφαρπαγή της εξουσίας από τους εργάτες είναι καταδικαστέα, σαν να σηκώνονται τα πόδια να κτυπήσουν το κεφάλι. Αυτό μαζί με τον υλισμό και την αθεΐα, κρίνει τον Κομμουνισμό καταδικαστέο από τον Φασισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό, άλλωστε αρνείται ως Μαρξιστικός και τον Φυλετισμό.

    Πέραν αυτού, ο κυριώτερος εχθρός πλέον είναι ο Φιλελευθερισμός, ο εξισωτισμός του οποίου είναι και ο πλέον επικίνδυνος μα και ο πλέον ατόφιος.

    Ο Γάλλος φιλόσοφος Ντε Μπενουά έχει απόλυτο δίκαιο στην υποστήριξη των αντι-Χριστιανικών παγανιστικών κινημάτων στην Ευρώπη και την θέλησή του να την επαναφέρει στον παγανισμό. Ό,τι μεγαλείο απέκτησε ποτέ η Ευρώπη (δηλαδή η Δυτική Ευρώπη γεωγραφικώς) το έπραξε ως παγανιστική στην Αρχαιότητα ή ως αρχαιολατρική στην Αναγέννηση μέσω της Αριστοκρατίας και το Φασιστικό Κίνημα στις αρχές του 20ου αιώνος. Ο Χριστιανισμός πρώτον αιρετικός δεύτερον σάπιος από γεννησιμιού της "Δύσεως" ήδη λόγω του ασπασμού της Αριανικής αιρέσεως από τα Γερμανικά φύλα είς βάρος των ιδικών τους παραδόσεων. Τότε ξεκίνησε μία τεράστια παρακμή στην Δυτική Ευρώπη η οποία μονάχα προσωρινά "κάμφθηκε" από τις εισβολές των Σκανδιναυών στα παρακμιακά Χριστιανικά βασίλεια της Βρετανίας και της Δυτικής Ευρώπης τους 8-11ο αιώνα.

    Η έλλειψη εκ φύσεως Ανατολίτικης συνιστώσας στην Δυτική Ευρώπη, την καθιστά αδύνατη (ή ανίκανη) να ασπαστεί, να κατανοήσει και να βιώσει τον πραγματικό Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής και συνεπώς καλλίτερα για αυτήν είναι να απαγκιστρωθεί πλήρως από το μονοπάτι αυτό. Βασισμένος σε αυτήν την τελευταία παρατήρηση δεν είναι τυχαίο που οι Φιλελεὐθεροι με την βία προσθέτουν στην Δυτική Ευρώπη Μεσανατολίτικη φυλετική συνιστώσα ώστε πρώτον να την απομακρύνουν πλήρως από την ατόφια κληρονομιά της, προ-Χριστιανικής φύσεως και δεύτερον να επιβάλλουν τον εξισωτισμό του Μουσουλμανισμού σε αυτήν όταν ο Φιλελευθερισμός της θα καταρρεύσει λόγω σαθρών κοινωνικο-πολιτικών βάσεων και οικονομικής μιζέριας.

    Εν ολίγοις εάν θέλει πράγματι να σωθεί η Δυτική Ευρώπη μονάχα μέσω των ολίγων "τρελών" Εθνικοσοσιαλιστικών της κινημάτων δύναται να το πράξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Η έλλειψη εκ φύσεως Ανατολίτικης συνιστώσας στην Δυτική Ευρώπη, την καθιστά αδύνατη (ή ανίκανη) να ασπαστεί, να κατανοήσει και να βιώσει τον πραγματικό Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής και συνεπώς καλλίτερα για αυτήν είναι να απαγκιστρωθεί πλήρως από το μονοπάτι αυτό."

    Εκτός κι αν βρεθεί ένας νέος Κοντρεάνου...

    Υ.Γ. Ποια η γνώμη σου για τον ορθόδοξο χριστιανικό μυστικισμό του Κοντρεάνου και της Σιδηράς Φρουράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή η Ρουμανία σαν μία Ελλάδα του Βορά, ανήκει σε διαφορετική πολιτισμική περιοχή από την Δυτική Ευρώπη, είναι λογικό ο Φασισμός της να αγνοεί τον Φυλετισμό και να βασίζεται σε παραδοσιακές αξίες όπως είναι η Ορθόδοξη πίστη.

      Ο μυστικισμός του Κοντρεάνου είναι μακράν ανώτερος του παρακμιακού Μουσσολινικού και Φρανκικού Κλερικοφασισμού και επίσης η Διναρική Βαλκανική και Μεσογειακή φυλετική συνιστώσα της Ρουμανίας συμβάλλουν στην διατήρηση της πνευματικότητος και της Ορθοδόξου Πίστεως ιδίως τα χρόνια εκείνα.

      Απλά απεδείχθη δυστυχώς πολύς για την τότε Ρουμανία ο Κοντρεάνου. Πάντως αποτελεί την μοναδική περίπτωση εισδοχής της Ορθοδοξίας, μίας Θρησκείας με οργανωτικές κοινωνικές βάσεις προ-Μοντερνικές, στην ιδεολογία του Φασισμου. Η άλλη ήταν αυτή του Ιωάννου Μεταξά, η οποία και επίσης δεν είχε κανένα ίχνος φυλετισμού.

      Διαγραφή
    2. Επίσης μην ξεχνάς την αιρετική Χριστιανοποίηση των Γερμανικών φυλών τον 5ο αιώνα μ.Χ., μέσω της αιρέσεως του Αριανισμού.

      Το υβριδικό σύστημα που επεβλήθη ύστερα στον πολυφυλετικό και πολυγλωσσικό όχλο της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας είχε βάσεις προβληματικές και οδήγησε αναπόφευκτα στο 1789...

      Διαγραφή
    3. Πάντως να ξέρεις ότι η άνοδος του Ισλάμ στην Ευρώπη ευτυχώς διαλύει ό,τι σάπιο δήθεν Χριστιανικό υπάρχει, θέτει τις βάσεις για την κατεδάφιση του Βατικανού και συνεπώς την επιστροφή της Δυτικής Ευρώπης στην αρχαιολατρεία Ελληνικής φύσεως, εάν όμως κατορθώσει αυτή να αγνοήσει τους αστούς "Εθνικόφρονες" και κατορθώσει να αναδείξει μία νέα Αριστοκρατία, Εθνικοσοσιαλιστικής φύσεως μέσα από τον επερχόμενο εμφύλιο που έρχεται στο εσωτερικό της.

      Από την άλλη αφήνει στο Πατριαρχείο και την Ορθοδοξία την Ευρωπαϊκή Χριστιανοσύνη αφού όπως είπα διαλύεται παντού ο ψευδο-Χριστιανισμός στην Δύση.

      Αμφότερες εξελίξεις μας ωφελούν είτε μέσω του αρχαίου Πνεύματος είτε μέσω της Ορθοδοξίας.

      Διαγραφή
  3. Όπως αναφέρεται και σε ένα κειμενάκι στα δεξιά του ιστολογίου: "Το ιστολόγιο παρουσιάζει κυρίως αποφθέγματα/ποιήματα/μικρά κείμενα εν είδει φευγαλέων εικόνων, ανοικτά στην ερμηνεία του εκάστοτε αναγνώστη. Δεν υπάρχει πρόθεση ούτε για κατήχηση ούτε και για δημιουργία οποιουδήποτε «δόγματος»". Για αυτόν κυρίως το λόγο αποφεύγω να απαντώ σε σχόλια σχετικά με την προσωπική μου άποψη επί διαφόρων θεμάτων.
    Σχετικώς πάντως με τον Κοντρεάνου, δεν μπορώ να μην μπω στον πειρασμό καθώς τρέφω μεγάλη εκτίμιση για το εγχείρημά του (εδώ έτρεφε ο ίδιος ο Έβολα, γνωστός για την αντίθεσή του προς τις ιουδαιοχριστιανικές θρησκείες) παρά τις θρησκευτικές υπαγορεύσεις τις οποίες επέβαλε στα μέλη της Φρουράς. Και αυτό διότι ο χριστιανισμός του εμπεριέχει, ξεκάθαρα, το πρότυπο του Ασκητή/Πολεμιστή ο οποιός αφιερώνεται ψυχή τε και σώματι σε έναν ανώτερο σκοπό χωρίς όμως να περιέχει το στοιχείο του αναχωρητισμού εφόσον δεν εγκαταλείπει/περιφρονεί τον υλικό κόσμο. Τουναντίον, μένει και παλεύει μέσα σε αυτόν. Παρόμοιες πρακτικές συναντάμε και σε τάγματα της Αριστερής Ατραπού (βλ. Via Silentia κ.α.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό θέμα τῆς θρησκείας εἶναι σχετικό (πέρα ἀπό τό κεντρικό δόγμα), καθώς μία θρησκεία ἐξαρτᾶται ἀπό τὴν "ἑρμηνεία" ποῦ τῆς δίνεται, ἀπό το πώς θά προσαρμοστεῖ στόν ἑκάστοτε ψυχισμό τοῦ κάθε λαοῦ.

    Γιά παράδειγμα ὁ παπισμός εὐλόγησε τίς σταυροφορίες καὶ τὸ ἱπποτικό ἰδεῶδες καὶ ὁ Κοντρεάνου δημιούργησε μία ἠρωικῆ κοσμοαντίληψη μὲ βάση ἕναν ὀρθόδοξο, ὑπερεθνικιστικό καὶ σφόδρα ἀντιιουδαϊκό μυστικισμό/ἀποκρυφισμό. Ἀπό τήν ἄλλη, ο προτεσταντισμός ποῦ ἐπικράτησε στή Βόρεια Εὐρώπη εἶναι η πλέον ὑλιστική-ἀτομικιστική ἐκδοχή τοῦ χριστιανικοῦ δόγματος. Τό θέμα εἶναι συνεπῶς, ὅπως ἔλεγε ο ῎Εβολα, νά ἔχουμε μιά ἠρωἰκῆ σύλληψη τοῦ Θείου, μία ἠρωικῆ ἑρμηνεία τῆς ἑκάστοτε θρησκείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο όρος "ηρωικός" που χρησιμοποιείς χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

      Κανένα ιδεώδες δεν υπήρχε στις αποικιοκρατικές Σταυροφορίες, όλα τα κοινωνικά ρετάλια της Δυτικής τότε Ευρώπης για να μην παρενοχλούν την κάστα των αγροτών με τις ληστείες και τους βιασμούς τους και για να μην στασιάζουν όποτε θέλουν αποτελώντας κίνδυνο στους Αριστοκράτες, εστάλησαν στην μακράν ανώτερη τότε Μέση Ανατολή με σκοπό να σφάξουν, να βιάσουν και να ληστέψουν ακριβώς όπως οι Κονκισταδόρες 400 χρόνια μετά.

      Έχεις διαβάσει την Ιστορία των Σταυροφοριών από την μεριά των Αράβων και των λαών της περιοχής;

      Οι ελάχιστες λαμπρές εξαιρέσεις σαν τον Λεοντόκαρδο και τον Μπαλιάν που φτάσαν στους Αγίους Τόπους από καθαρό Ιδεαλισμό δεν επαρκούν να ξεπλύνουν την δυσωδία των επιχειρήσεων αυτών. Αντιθέτως, προσωπικότητες σαν τον Κούρδο Σαλαντίν πολύ επιτυχέστερα ενσάρκωσαν το αληθινό Σπαρτιατικό ιδεώδες του πολεμιστού παρά οι τότε Γερμανο-Γάλλοι ιππότες ληστρικής φύσεως.

      Επίσης ο αρχικός Προτεσταντισμός πριν μετεξελιχθεί σε θρησκεία του χρήματος (καπιταλισμός) είχε μία άκρως φονταμεταλιστική χροιά κατά της τότε παρακμιακής κρατικής ισχύος του Πάπα. Ασχέτως, εάν ξέπεσε μετά.

      Διαγραφή