(Χαγκακούρε, Βιβλίο 2ο, διδαχή 18)
Το πνεύμα της εποχής είναι κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις.Το γεγονός ότι έχει πάρει την κατιούσα οφείλεται στο ότι ο κόσμος βρίσκεται σε παρακμή. Στην πορεία του ενός έτους δεν μπορεί να είναι διαρκώς άνοιξη ή καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για μια μέρα. Κατ'αναλογία, ακόμη κι αν κάποιος θέλει να επιστρέψει στο ανώτερο πνεύμα που επικρατούσε χρόνια πριν, δεν μπορεί. Άρα, λοιπόν, λοιπόν το σημαντικό είναι να οδηγείς τον κόσμο στη βελτίωση συμβαδίζοντας με την εποχή σου. Αυτοί που νοσταλγούν το παρελθόν κάνουν λάθος, επειδή αδυνατούν να κατανοήσουν αυτό ακριβώς το σημείο. Από την άλλη, αυτοί που θεωρούν σωστούς τους τρόπους του καιρού τους και αποκηρύσσουν το παρελθόν είναι ανίκανοι να ξεχωρίσουν το ουσιώδες από το επουσιώδες,
Κατά βάση,αυτό είναι σωστό,όμως η σημερινή εποχή έχει φτάσει στο απόγειο της παρακμής.Οπότε δεν είναι τόσο λάθος,η νοσταλγία για τις καλύτερες εποχές του παρελθόντος!Δυστυχώς το ''κάθε πέρσι και καλύτερα'' που λέγεται συχνά,γίνεται ''κάθε προηγούμενος αιώνας και καλύτερα''...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστό και ταιριάζει στους Αρχαιολάγνους Νεοπαγανιστές ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο παραπάνω κείμενο εκφράζει την Φασιστική διαλεκτική που όλοι οι Φασίστες ή Εθνικοσοσιαλιστές έχουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό την μία αγαπάμε την Παράδοση, το Παρελθόν και το Τότε. Η απεικόνιση-προσωποποίηση-έκφραση των παραπάνω είναι για εμάς η Ύπαιθρος. Τάση καλλιτεχνική ο Ρομαντισμός.
Από την άλλη αγαπούμε και τα σύγχρονα έργα του Ανθρώπου και ας είναι...λοξά. Βλέπουμε υλική πρόοδο την οποία θέλουμε να συνοδέψουμε με πνευματική πρόοδο, ενώ το άνοιγμα της πύλεως της Γνώσεως, με αρχή την...Πτώση από τον Παράδεισο χάριν του Όφεως ή Προμηθέος, αποτελεί επίσης στοιχείο θαυμασμού για την μοντέρνα πραγματικότητα από τον Φασισμό-Εθνικοσοσιαλισμό. Η οπτική αυτή ενσαρκώνεται στο άστυ, την μοντέρνα πόλη. Τάση δε καλλιτεχνική, ο Φουτουρισμός.
Μία διαλεκτική σύνθεση δηλαδή μεταξύ νοοτροπίας μη-υλικής προόδου αλλά πνευματικής(Δεξιά Ατραπός, Χριστιανική όψη, Ύπαιθρος) και καθαρής Εωσφορικής της Αριστεράς Ατραπού για τους αποκρυφιστές.
Είναι πράγματι ενδιαφέρον πώς, πριν κιόλας από την μοντέρνα έννοια της γραμμικής προόδου που δεν υπήρχε πριν τον Διαφωτισμό, το Ιαπωνικό κείμενο Χαγκακούρε εξέφραζε την άποψη αυτή, σε μία εποχή που κυριαρχούσε η Ύπαιθρος ενώ το άστυ ήτο ανύπαρκτο με την μοντέρνα έννοια του αστισμού.
Τί λέτε και εσείς;
Με την έννοια Εωσφορισμός δεν κρίνω υπέρ "Καλού" ή "Κακού" αλλά παρουσιάζω τις δύο διαφορετικές οπτικές της ζωης στον Ε/Σ.
ΔιαγραφήΗ αλήθεια είναι πως κάθε τι,έχει τις θετικές του και αρνητικές του πλευρές.Ακόμα και ο Διαφωτισμός!
ΔιαγραφήΤώρα στα υπόλοιπα,πιστεύω ότι η υπέρ του δέοντος ανάπτυξη της τεχνολογίας,αποξενώνει τον άνθρωπο από τη Φύση.Τόσο απλά!Διότι πρέπει να ξεχωρίσουμε τον πνευματικό πολιτισμό,από τον υλικό ''πολιτισμό''.
Σωστά αν και το Άριστο θα ήταν ανώνυμε το επιτυχές των πάντρεμα που κατόρθωσε να κάνει ο Φασισμός και περισσότερο ο Εθνικοσοσιαλισμός διότι ο τελευταίος υπήρξε πιο φυσιολατρικός από τον πρώτο, μολονότι αμφότερα δόγματα, και εκεί βασίζεται και η απόλυτη επιτυχία των, θεμελιώθησαν βάσει της Ανθρωπίνης Φύσεως, ενώ Κομμουνισμός και Φιλελευθερισμός όχι.
ΔιαγραφήΝαι συμφωνώ.Για μένα η Φύση θα πρέπει να λατρεύεται,να είναι η δεύτερη θρησκεία ενός Έθνους.Ιδεολογικά θα έπρεπε να τοποθετηθούμε πως:Χρησιμοποιούμε αναγκαστικά τη σύγχρονη τεχνολογία βάσει των απαιτήσεων της εποχής,αλλά μόνο αυτό και ότι για εμάς η Φύση αποτελεί υψηλή έννοια,που ένα ...smartphone ή ένα πολυτελές αυτοκίνητο, δε θα την αντικαταστήσουν ποτέ.Και οπωσδήποτε,όποιος πάει να τη βλάψει και την αλλοιώσει,είναι εχθρός μας.
ΔιαγραφήΠράγματι,ανήκοντας στο φάσμα του Εθνικισμού,με τις διάφορες εκφάνσεις του (Φασισμός,Εθνικοσοσιαλισμός),είναι ευεργετικό για τη Φύση και για εμάς.Διότι οι ιδεολογίες μας κινούνται σύμφωνα με τους Φυσικούς νόμους,σε αντίθεση με τις πλαστικές ''ιδεολογίες'' του Φιλελευθερισμού,του Κομμουνισμού κτλ.
Υ.Γ.Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναφερθούμε και στην χορτοφαγία-κρεατοφαγία,είναι κάτι που με βασανίζει!
Ρε κωνσταντινοπουλιτας οπου και να παω βλεπω σχολια σου ελεος ποια
ΔιαγραφήΑνώνυμε 12:49, συμφωνούμε.
ΔιαγραφήΓια την κρεατοφαγία δεν είναι να μην τρώμε καθόλου κρέας που ιδίως για τον άνδρα δεν είναι καλό αλλά να τρως φυσικά με μέτρο, 2 φορές την εβδομάδα ας πούμε. Να έχεις αρμονία δηλαδή σε όλα.
Βασικά,το θέμα της κρεατοφαγίας το έθεσα όχι από θέμα δίαιτας,αλλά από ηθική σκοπιά.Ίσως δεν ήμουν ξεκάθαρος.
ΔιαγραφήΗ παλαιά δίαιτα δηλαδή διατροφή του ανθρώπου υπήρξε πολύ πιο αρμονική από ότι η σύγχρονη. Οι ανάγκες πλεον τις ανθρωπότητας σε φαγητό είναι τεράστιες αλλά αυτό είναι άλλο θεμα.
ΔιαγραφήΤο παρελθόν, είναι η τροφός της Μάθησης. Δίχως αυτό, την μυρωδιά του, την νοσταλγία του και την τίμηση οσων αποκομήσαμε απο αυτό, απλά δεν εχουμε μέλλον.
ΑπάντησηΔιαγραφή